2011. november 27., vasárnap

Advent, advent ...

Már napok óta folynak az előkészületek. Idén készítettem egy adventi kopogtatót, de mégsem került ki a bejárati ajtóra, mert sajnáltam kitenni a téli időjárás viszontagságainak. Így aztán a nappali egyik falát díszíti most. Az ötletet megint a pinterest-ről hoztam: egy koszorú alapot körbetekertem egy motring fehér fonallal. Erre készítettem két mikulásvirágot filcből, ragasztópisztollyal összeragasztottam és kész is a kopogtató. Anyukámnak annyira megtetszett, hogy ő is kapott egyet ajándékba, csak neki még egy szál piros fonalat is körbetekertem és csak utána következtek a mikulásvirágok.

Zétivel is munkához láttunk még valamelyik délután. Vele pedig rudolfot, mikulást és hóembert készítettünk. én vágtam, Zéti pedig a ragasztásban segédkezett. Most ezek a figurák a hűtő díszei lettek.

Ma pedig az adventi koszorú is felkerült az asztalra. Férjem segítségével bevontuk a koszorú alapot fenyőágakkal és az évek során felhalmozott díszeket felhasználva kidíszítettük. Nem lett egy nagy remekmű, de szerintem aranyos és nekem tetszik. Zétivel ma meg is gyújtottuk az első adventi gyertyát az ünnepi asztalunkon.


Köszönöm, hogy benéztél hozzám. Az adventi hónapban igyekszem majd a december dailyt napos rendszerességgel feltölteni ...





.







2011. november 24., csütörtök

Zoo Hellabrunn

Már elég régen elkészítettem ezt az oldalt. Valahogy a cím nem nyerte el a tetszésem, ezért sokáig itt hevert az asztalon. Még mindig nem tetszik, de most már félre teszem, mert az adventi időszakra koncentrálok már.
Az oldal még a Müncheni nyaralásunk állatkerti sétáját örökíti meg. Most először írtam körbe a kommentet. Eddig mindig csak csodáltam, de most én megvalósítottam. Egyszerű, gyors és könnyen kivitelezhető. Kár hogy a fehér tollam ilyen barnásra színeződött ...


Köszönöm Anettnek a zsiráfos pecsétet. Tündéri.

És íme itt a kép is:





2011. november 1., kedd

Balcsi

Egy nyáridéző oldal. A project life albumban szinte minden képet felhasználtam már, de most kifejezetten a strandolásnak akartam egy oldalt szentelni.
A körök megvarrása kézzel történt és viszonylag sok időt vett idénybe, de nem bánom. Ismét a memory works 100 days of summer kollekcióval dolgoztam. Kivágtam a köröket, a fényképeket és felragasztottam a készlethez tartozó matricákat.
Az oldal, a varrást leszámítva, gyorsan összeállt és olyan vidámra sikeredett, mint amilyenre terveztem.