2011. február 10., csütörtök

Karácsonyi napló I.

Még 2009 decemberében bukkantan rá a scrap-re, amikor húgomnak valami kézzel készített ajándékötlet után kutattam a neten. Az első ilyen scrap oldalak között volt Ali Edwards weboldala. Adventi időszak lévén Ali épp egy december daily nevű projekten dolgozott. Én akkor megfogadtam, hogy jövőre nekem is lesz ilyenem. Így ebben az évben kicsit későn ugyan neki is láttam az én albumom elkészítésének. Akkor még nem értettem, hogy novemberben miért van mindenki annyira rágörcsölve a témára, de januárban igencsak megértettem. Karácsony után kicsit elmúlt az a varázs, így jövőre én is időben fogom elkezdeni a naplómat.
Igen terjedelmes lett mire a végére értem. Sok ötletet vettem át Ali naplóiból, de igyekeztem azért a saját ötleteimet is becsempészni az albumba.
Egy canvas albumot vettem alapnak, a borítót bevontam fehér filccel, de előtte keresztszemes öltéssel varrtam három kis képet, aminek a fehér filcen ablakocskákat vágtam, amibe belevarrtam a képeket. A filcet ráragasztottam az album alapra. A belsejébe piros anyagot ragasztottam.









Az anyag alapú oldalakra (ami az albumalappal érkezett) vagy anyagot varrtam, vagy pedig fóliánt. Ezek zsebként funkcionálnak, ezekbe kerültek képek, vagy Zéti ajándékainak csomagolása, prospektusai, cd-i, amit az adventi időszakban együtt hallgattunk. Az előbbit Ali-nél láttam, ennek a tovább "fejlesztése" a díszítés anyaggal.










De volt olyan anyag oldal is amibe hirtelen ötlettől vezérelve egy kört vágtam, az anyagok közé egy fóliát csúsztattam be, amit géppel varrtam le, így átlátszott a következő oldal. Egyik oldalról egy dátumpecsétet tettem, ami december 23-át jelöli, másik oldalról pedig egy mikulásvirág sejlik fel.










Az albummal érkezett még öt darab átlátszó fólia is, amibe fényképek kerültek. Volt olyan fólia, amibe zsebeket varrtam, így hat kisebb képet tudtam belecsúsztatni, de volt olyan is amibe csak egyszerűen egy nagyot tettem. Folyt köv.

1 megjegyzés: