2012. január 28., szombat

2011

Amikor Danett liftelt oldalát megláttam, beleszerettem és még abban a pillanatban meg is csináltam az én 2011- es év kollázsát. Nem bonyolítottam, nem cifráztam. A fotó előhívatásba egy két hiba csúszott, de nem baj. Már a falon díszeleg az oldal, emlékeztetve minket, hogy bár nehéz év van a hátunk mögött, mégis boldog volt, tele sok sok élménnyel.



És íme az én egyszerű oldalam:
Hamarosan érkezem a PL első három hetével is. Köszönöm, hogy nálam jártál!


2012. január 23., hétfő

MEGÉRKEZETT!!!

Becky higgins project life - ja az első pillanattól kezdve fogva tart. Imádtam a tavalyi egész évet. Imádtam a fényképezést, a dokumentálást, a folyamatosságot. Már biztos említettem, hogy Zéti születése előtt kerestem valami másfajta lehetőséget, mint egy egyszerű fotóalbum. A babavárást szerettem volna megörökíteni. De csak később botlottam bele - senki meg ne kérdezze hogyan - AE oldalába. Épp karácsony előtti december daily-jét készítette az oldalán. Tudtam megtaláltam, azt amit annyira kerestem. Úgy éreztem haza értem. Az a sokfajta hobby végre eggyé válik ebben a nagyszerű hobbyban. Heteken keresztül semmi sem érdekelt, alig vártam, hogy gép elé ülhessek és csodálhassam azokat a csodálatos oldalakat.


Aztán AE oldalán láttam Becky Higgins tavalyi kollekcióját először. Itt aztán nekem beteljesedett ez a hobby. Ez az amit mindig is szerettem volna. Dokumentálni, de másként mint egy átlag családban ez szokás. Az egyszerűsége lenyűgözött, viszont mégis scrapbooking, amiben jól lehet az oldalakat is lefűzni. Számomra az egyes az életből kiragadott pillanatok ebben az albumban helyükre kerülnek és egy egységes egészet alkotnak.



Nekem így teljes ez a hobby.



Ezért aztán meg sem fordult a fejemben, hogy abba hagyom. Már szeptember óta egyfolytában figyeltem, hogy mikor lesz már végre rendelhető az 2012-re tervezett kit. Ebben az évben a clementine szerelmese lettem. Nagy szervezkedés és sok ember megmozgatása segítségével sikerült megrendelnünk a készletet. Természetesen egyszerre nekem sem sikerült mindent megrendelnünk, de az első félévre mindenképp elegendő anyagom van.



Azért tennék egy összehasonlítást:

1. A tavalyi mappa legalább egy majdnem egy cm-rel vastagabb. Az idei ezt a fél cm-t azonban a hosszához adták hozzá. Azt hiszem nekem hiányozni fog a minimum fél cm.

2. Azt hiszem a tavalyi lefűző tasakokban is több anyag volt, mintha most vékonyabbak lennének. Imádom azonban, hogy idén többfajta elrendezésű tasakokat sikerült beszereznünk. Tavaly kritikában olvastam, hogy a tasakok szorulnak, nehezen lapozhatóak. Idén ezt kiküszöbölték, az alsó és felső lyukat kiszélesítették és így tényleg kényelmesebben lapozható.

3. A kitben gyönyörűek a papírok!!! Egyszerűen isteniek. (A férjem meg is kérdezte, hogy ma megint karácsony van?) Viszont ezek a kártyák idén vékonyabbak. Sokkal vékonyabbak mint a tavalyiak. A 10x15 nagyságúak, amiket félbe lehet hajtani, azokról nekem nagyon hiányzik a kis fülecske, amivel ki lehet húzni őket a tasakokból. Az nagyon praktikus volt. Kár, hogy idén ez lemaradt.

4. Nem utolsó sorban megdrágult a kit. Tavaly a mappáért, kártyákért, pecsétért, 30x30 albumlapokért, hónapos elválasztókért 54 dollárt fizettem. Az idei ettől több volt, és nincs benne a pecsét, a hónapos elválasztók és a 30x30 albumlapok.

Azért mutatok egy két képet a csomagról:


Ezeknek a minőségbeli különbségeknek ellenére is én vagyok ma a legboldogabb!!! Remélhetőleg egy egész évvel telik meg ez a szépség.
Köszönöm, hogy benéztél!


2012. január 18., szerda

Project Life 2011

ELKÉSZÜLT!!!! Kész lett a 2011-es év project life albuma! Imádnivaló év volt! Tele sok sok emlékkel és ezek megmaradnak, bármikor fel lehet őket idézni. Az én és férjem albuma! Jó családi programot adhat majd évek múlva gyerekeinknek és unokáinknak. Magunknak készítem, hogy ne felejtsem el ezeket a csodás napokat, heteket és hónapokat Zétivel. Azt hiszem, ha két gyerekem lenne, akkor is csak egy albumot készítenék. Mindenki jöhet haza hozzánk és szívesen mesélünk.

A borítót most végre díszítettem, mert nem volt igazán nekem tetsző a gyári kiadás. Családunkra és ízlésemre szabtam, de nem vittem túlzásba. Egy kis organza szalag, ami összetartja az egész albumot, a kedvenc lyukasztóm és egy virág a fedőlap dísze. Most már csak a méltó helyét kell megtalálnom a lakásban. Mérete miatt kicsit bajos lesz. A mostani helyét viszont remélhetőleg átveszi a 2012 új project life album. Már alig várom, hogy a kezemben tarthassam.

Íme pár kép a 2011-es év albumáról:







Köszönöm, hogy nálam jártál!

2012. január 10., kedd

End of the daily

Végre sikerült lefényképeznem a még így sem tökéletes képeket. 19-re a 25-i menü kapott helyett.

Visszaemlékezés az angyalkák egész hónapos munkájára és ajándékaira.




Végre megérkezett az idei első hó. Férjemmel töltötte Zéti ezt a napot és így ő is írta le a sztoriját is.


22-én vásárolni voltunk, jobb oldalon a lista, ami tényleg velünk volt a bevásárlásnál, bal oldalon pedig Danett és Detti képeslapjai. Köszönet érte! Imádom mindkettőt!


Nálunk már 23-án késő délután volt fadíszítés. Zéti egész nap olyan boldog volt. Anyukám készítette a horgolt csillagot. Dettinek köszi a Santa feliratot. A fenyőfák a készlet matricái. A csillagok mágnesesek voltak, de én szétszedtem, a hátuljára papírt ragasztotam és a kezdőbetűinket tettem rájuk.

A 24-i kép nem lett túl jó, szerintem amint lehet pótolom egy jobbal. A bal oldali folia bal oldalán két fóliát varrtam össze, ezért ki lehet nyitni. Túl sok képem volt és nem tudtam válogatni.



Ismét Dettinek köszönet a gift feliratért. A jobb oldalon felhasználtam az egyik kapott ajándék tasakot, amiből zsebet csináltam és alá tetttem a kommentet.




26-i vendégséget örökíti meg az oldal és a dédszülőket. Drága nagyszüleink, jó egészséget még sokáig. (Még hiányzik három, őket is hamarosan fotózom).



Ezzel lezárult az idei adventi időszak és az év legszebb ünnepe véget ért. Jönnek az újabb élmények az új évben.






Hamarosan végzek a life projekttel is ....



Nagyon boldog új évet mindenkinek. Főleg egészséget és kitartást ebben a nehéz helyzetben.