2012. február 26., vasárnap

Project life 7

Ez a hét az iskolai jótékonysági bál és Zéti névnapja köré csoportosult. A valentin napnak nálunk nincs nagy hagyománya, de azért kaptam csodaszép nárcisszokat és tulipánt. Egy kis tavaszi hangulatot csempésznek a nappaliba. Igyekeztem ismét sokat írni, sokmindenre visszaemlékezni, mert hétközben sokszor van úgy, hogy mondom, ezt most fel kellene írni, hogy be tudjam írni az albumba, de aztán ez elmarad. Azt hiszem ezek az elmaradt jegyzetek adnák meg a savát borsát az egésznek. Sokszor sajnálkozom miatta. De nálam semmi sem tökéletes.

Ezen a hét oldalpárja a kedvencem. Valahogy most úgy érzem, hogy sikerült végre egy harmónikus oldalpárt létrehoznom. Egész ügyesen tudok már a kevés ps ismeretemmel feliratokat gyártani a képekre. Van most már pár freebiem is, amik nagyon jól használhatók. Szerencsére az idei PL láz magával hozta ezt is. Legyen üdvözölve! (Bár most a nyomtatóm vacakol és nem akarja olyan szépen nyomtatni a letöltött dokumentumokat, így bosszankodom.)

Vasárnap általában este megszerkesztem a képeket, most már igyekszem csak annyit előhívatni, amennyi ténylegesen az albumba kerül. Így még valamikor hét elején el tudom őket hozni a boltból és esténként levezetésként "alkotok". Ez a ritmus most beválik nálam.



Szép vasárnapot kívánok, annak reményében, hogy minden héten tudom majd az oldalpárokat hozni!

Project Life 1-6

Na hát itt vagyok vele végre. Sikerült ezen a gyönyörű napsütéses délutánon végre elkészítenem a képeket. Itt csak a dupla oldalpárokat látjátok, ha van kedvetek itt tovább böngészhettek. Az utolsó oldalpárról egy különálló postot írok. Ezzel remélem sikerül elindítanom a heti rendszerességgel tervbe vett blog projektet is. Reménykedem, hogy sikerül.
A nagyokat figyelve idén egy kicsit változtatok a "stíluson". Kicsit változatosabbá szeretném tenni a komment kártyákat és a PS minimális használatával szeretném a képeket digitális pecsétekkel és szépségekkel kiemelni.
1. hét
2. hét:
3. hét:
4. hét:
5. hét:



6. hét:

Szép vasárnap délután nektek!

2012. február 25., szombat

1. Sílecke

Még mindig ugyanazon vasárnapi élmények feldolgozása. Zéti Opával síel, a kert végéből egészen az udvarig. Zétinek nagyon tetszett. Kicsit sajnálom, hogy nem sikerült többször elmennie a Papával a Mátrába. Majd jövőre.
Imdádom a német scrap-impulse weboldalt. Ide nap mint nap ellátogatok, és inspirálódom Barbara oldalaiból. Ezt az oldalt is az ő Empire State of Mind layout-ja ihlette. Azt hittem, hogy milyen gyorsan és egyszerűen elkészülök, de aztán mégsem sikerült a liftelés. Nem tetszett, így magamra szabtam. A nagy 20x30-as képet előhívattam, előtte AE freebie-jét használtam az oldalon. Az összes többi elem tulajdonképp maradék. A fényképezőt a memory work destination készletéből vágtam ki, a "makes me happy" nyíl a smash bookhoz tartozó kiegészítő, a többire pedig nem emlékszem, mert olyan régi darabok ;-)





Ha sikerül, akkor ma még lefotózom a PL albumot is. Napra kész vagyok vele, de valahogy a fényképezésre nem tudom rászánni magam. Ezt is valahogy heti rendszerességgel kellene tennem, ha végre behozom a lemaradásom, akkor igyekszem majd ezt is így megoldani.
Nagyon kellemes hétvégét kívánok nektek!

2012. február 20., hétfő

Öz

A scrap.hu oldal havi vázlat kihívására készített oldalam egy vasárnap délutáni élményt foglal oldalba. Zéti Opa-val síelni tanult a kertben. Nagyon ügyesen síelt. A "foglalkozás" végén ajándékként őz lesen lehettek. A kertbe betévedt egy őzike, élelem után kutatott. Papa lencsevégre kapta az állatot és azt is ahogy Zéti a nagyapával a vadat figyeli.
Az oldalon nem használtam semmi extrát.
Nagy bajban voltam a színek kiválasztásával, mert itthon nincs semmi igazán téli hangulatú papírom. Rá kellett jönnöm, hogy ritkán készítek a téli élményekből oldalt, ezért a hiány is. Az origins maradék papírjai viszont jól jöttek. Talán ezek nem állnak olyan messze a tél színeitől.
A kihívásnak annyiban nem tettem eleget, hogy nem írtam az oldalra kommentet, annak ellenére, hogy ez tetszett a kihívásban a legjobban. Sajnos a retro írógépembe ezeket a papírokat nem lehet befűzni, a nyomtatómba meg pláne nem. Tehát egyelőre maradt a szöveg nélküli oldal. (Lehet, hogy megfogadom Timi tanácsát és pausz papírra nyomtatok...).
A project life-os albummal is napra kész vagyok, de sajnos még nem volt időm fényképezni. Ráadás most még a netünk is vacakol, most csak véletlenül tudok írni. De remélem hamarosan jövök az első 8 hét élményeivel.
Még nagyon tervezem a másik vázlatot is elkészíteni, mert az is nagyon tetszik. Majd meglátom sikerül e valóra váltanom ezt a tervet.
Kellemes hetet kívánok mindenkinek!